Dioxid de sulf pentru vinificatie, industrie alimentara, 500 ML
Un reprezentant Hectarul te va contacta pentru a confirma data livrarii.
Pret cu TVA inclus
Descriere
Strugurii nu sunt clatiti inainte de a fi zdrobiti, deoarece dupa ce au fost adunati si depozitati, unii dintre ei si-au lasat deja zeama si ar fi o risipa ca ea sa fie aruncata. Pielitele nespalate au pe ele murdarie, bacterii si drojdie salbatica care pot influenta in mod imprevizibil fermentarea. Producatorii de vinuri folosesc dioxid de sulf pentru a elimina toate aceste microorganisme.
Vinul natural, obtinut din struguri si nu prin alte procedee chimice, este un aliment deosebit de perisabil. Imediat ce intra in contact cu oxigenul, el isi modifica instantaneu proprietatile si incepe un proces ireversibil de degradare, iar in scurt timp se transforma in otet.
Taiati o banana sau un mar, lasati-le in frigider si dupa doar cateva minute veti vedea ca isi schimba culoarea si gustul. La fel se intampla si cu strugurii si sucul in timpul manipularii. Sulful ofera protectie vinului in timpul maturarii sale, cand se afla in butoi, dar si in timpul procesului de imbuteliere.
Dioxidul de sulf se adauga in vin pentru ca acesta sa nu se altereze prematur. In doze mici, sulfitii nu dauneaza deloc sanatatii oamenilor sau animalelor si nici nu denatureaza in vreun fel gustul sau culoarea bauturii.
Mod de folosire
SO2 se poate adauga oricand pe parcursul procesului de vinificare si joaca un rol important in procesul de vinificare de calitate. Unii il folosesc cand se strivesc strugurii si se obtine mustul, astfel incat fermentarea sa aiba loc in conditii obtime, mentinandu-se calitatea oxidanta a vinului.
Daca nu l-ati pus in etapa zdrobirii strugurilor, puteti adauga dupa ce zeama s-a oprit din fermentat si il trageti de pe drojdie.
Concentratia este de 1 ml la 1 litru de vin
Daca aveti o damigeana de 50 de litri, puneti 50 ml
Amestecati bine si lasati 2 saptamani fara sa umblati la el
Dupa aceasta perioada, il puteti consuma fara teama de casare.
Daca nu e limpezit complet, puteti folosi si bentonita.
Daca este folosit in aceasta concentratie, vinul nu va avea miros de sulf si nici nu o sa va doara capul a doua zi dimineata.
Iata beneficiile pe care le aduce dioxid de sulf vinului:
– Este un antioxidant, nu permite oxigenului sa aiba efecte asupra vinului. Aceasta inseamna ca daca oxigenul este prezent in jurul sau, il va „captura” sau il va lega, impiedicandu-l sa oxideze alte molecule, cum ar fi aromele. Legarea oxigenului de catre SO2 inseamna, de asemenea, ca nu este disponibil pentru bacterii sau alte microorganisme, nepermitandu-le sa „respire” si sa se dezvolte. Pentru a face un vin fructat, SO2 ajuta foarte mult.
– SO2 este un antiseptic: asta inseamna ca germenilor nu le place si sunt afectati de el, sunt deranjati de prezenta sa si nu pot sa se dezvolte bine cu el. Efectul antiseptic al SO2 ajuta la inhibarea dezvoltarii „germenilor rai” in vin, cum ar fi bacteriile acetice sau ciupercile care ar face ca vinul sa miroasa si sa aiba un gust neplacut, daca ar incepe sa creasca in el.
– Mentine vinul mai proaspat
– Poate inhiba unele drojdii salbatice
– Inhiba bacteriile acetice, care otetesc. Soarta naturala a sucului de struguri este sa devina vin, apoi otet. Dioxidul de sulf le permite vinificatorilor sa opreasca acest proces natural la starea de „vin”, impiedicandu-l sa mearga mai departe pe linia putrezirii.
– Inhiba bacteriile lactice
– Ajuta la stabilizarea culorii in vinurile rosii.
– Permite depozitarea mai lunga a vinului, fiind cel mai bun conservant al aromelor,
– Dioxidul de sulf mai este folosit si pentru dezinfectarea eficienta a butoaielor de vin sau de bere.
Dioxid de sulf – reputatie controversata
Unii spun ca face numai bine si ca datorita lui vinul este proaspat tot timpul anului, iar altii spun ca sulfitii fac rau sanatatii si altereaza gustul si valoarea vinului. Au fost raportate dureri de cap si de stomac, chiar si accese de astm, dupa consumarea vinului tratat cu acest produs chimic. Daca, insa, este folosit in cantitatile recomandate, atunci nu este resimtit nici la gust si nici nu ar trebui sa dea mahmureala.
Mituri demontate despre sulfatul in vin:
– Nu sulfitii sunt responsabili pentru durerile de cap ce pot aparea dupa un consum mai mare de vin, ci cantitatea de vin bauta
– Toate vinurile, inclusiv cele bio, contin sulfiti
– Sulfitii nu denatureaza calitatea vinului
– Un vin fara sulfiti are o durata de viata foarte scazuta, deoarece nu se poate conserva
– Pentru a ne intoxica cu sulfitii din vin ar trebui sa bem o cantitate uriasa.
– Dioxidul de sulf si alti sulfiti sunt adesea prezenti in alimentele procesate, cum ar fi fructele uscate, condimentele, mustarul si sucurile de fructe, in unele cazuri cu niveluri maxime de 10 ori mai mari decat in vin.
– SO2 este un conservant utilizat in mod obisnuit, dar si un compus natural in vin, produs secundar al fermentatiei. De aceea, chiar si vinurile organice si naturale contin dioxid de sulf, doar ca la o scara mai mica.
– In ziua de azi, dorinta consumatorilor este de a achizitiona „produse naturale”, iar adaugarea de SO2 in vin este perceputa ca un lucru „nenatural”. Dar adevarul este: daca nu suferiti de o anumita alergie grava la SO2, cum ar fi cea pe care o pot avea astmaticii, utilizarea acestuia nu poate fi considerata daunatoare sau inselatoare. Dezavantajele utilizarii acestuia apar cand vorbim de utilizarea excesiva. Fara SO2 insa, nu am avea o diversitate atat de mare de vinuri de inalta calitate de care sa ne bucuram astazi.
Opinii
Pareri Dioxid de sulf pentru vinificatie, industrie alimentara, 500 ML
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.
Detii sau ai utilizat produsul?
Clientii Hectarul.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR
Alerta de pret
Produse similare
Furtun alimentar simplu, 12 mm, 2 metri
Furtun simplu, alimentar pentru tragerea din recipiente a vinului sau alte lichide.
Furtun alimentar simplu, 19 mm, 2 metri
Furtun simplu, alimentar pentru tragerea din recipiente a vinului sau alte lichide.
Furtun alimentar simplu, 25 mm, 2 metri
Furtun simplu, alimentar pentru tragerea din recipiente a vinului sau alte lichide.
Dop de pluta 55 mm pentru damigeana de 55 l
Exact! Dopul de plută cu diametrul de 55 mm este potrivit pentru damigeana cu o capacitate de 55 litri. Datorită dimensiunii sale de 55 mm, acest dop se va potrivi perfect în gâtul damigenei,...
Serpentina cu air-lock (barbotare) pentru fermentarea vinului 20 cm plastic
Acest dispozitiv este folosit pentru a permite iesirea gazelor rezultate în timpul fermentației, cum ar fi bioxidul de carbon, dar împiedică aerul sau microorganismele nedorite să intre în butoiul...
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vin, 100 grame
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vinuri. Acidul ascorbic sau Vitamina C este un conservant care adaugat in vin consuma oxigenul dizolvat, protejand astfel vinul, evitand oxidarea...
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vin, 1 kilogram
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vinuri. Acidul ascorbic sau Vitamina C este un conservant care adaugat in vin consuma oxigenul dizolvat, protejand astfel vinul, evitand oxidarea...
Metabisulfit de potasiu, 1 kilogram
Metabisulfitul de potasiu este o pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf, folosit ca agent antioxidant si antimicrobian in vinificatie si industria alimentara. Acest produs se poate...
Drojdie universala pentru vinificatie, 1 kilogram
Drojdia selectionata universala este un produs natural ce asigura o fermentatie optima si controlata a vinurilor. Drojdia profesionala Uniken nu modifica caracteristicile intiale ale vinului,...
Drojdie selectionata pentru vin alb, 20 grame
Drojdia selectionata este un produs natural ce asigura o fermentatie optima si controlata a vinurilor. Drojdia profesionala Uniken nu modifica caracteristicile intiale ale vinului, nu lasa...
Sulf granulat pentru vinificatie, 1 kilogram
Domenii de aplicare și dozaj recomandat: La prepararea de terci se pune pe strugurii măcinate sau în timpul măcinării se adăugă sulful treptat și se amestecă Adaos de sulf de 5-15 g / 100 kg,...
Activator pentru fermentatia vinului, 1 kilogram
Activatorul de fermentare stimuleaza multiplicarea drojdiilor, ajutand la o fermentare mai buna si rapida. Acesta poate fi folosit si in cazul opririi din fermentare a vinurilor. Pentru...
Sorbat de potasiu, agent de stabilizare pentru vinificatie, 100 grame
Agent stabilizare, antimicrobian. Previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii. Aspect: Pulbere sau granule de culoare alb-cremos. Aplicatie: agent antimicrobial, usor solubil in...
Sorbat de potasiu, agent de stabilizare pentru vinificatie, 500 grame
Agent stabilizare, antimicrobian. Previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii. Aspect: Pulbere sau granule de culoare alb-cremos. Aplicatie: agent antimicrobial, usor solubil in...
Dioxid de sulf 5% pentru vinificatie, 1 litru
Compozitie: 95% apa, 5% SO2 (dioxid de sulf) Descrierea produsului: Deoarece dioxidul de sulf este un gaz, este o varianta curata, 100% omogena a metabisulfitului de potasiu - cunoscut sub...
Gelatina alimentara, 100 grame, UNIKEN
Intrebuintare: gelatina este o substanta galbuie, cu gust si miros specific, care se foloseste la prepararea bauturilor, raciturilor, jeleurilor de fructe, prajiturilor, cremelor si aspicurilor....
Flor-Stop tablete pentru damigiane, 20 grame
Flor Stop 20gr, Tablete care contin parafina pentru protectia mucegaiului de vara creat la suprafata damigianelor sau butoaielor. Această tabletă plutește la suprafață și nu se dizolvă. Este...
Ulei de parafina alimentar, 500 ml
Este destinat utilizarii in vinificatie si la prelucrarea sucului ca etansant pentru depozitare in recipiente de inox alimentar. Se prezinta sub forma unui lichid incolor, de consistenta...
Ulei de parafina alimentar, 1 litru
Este destinat utilizarii in vinificatie si la prelucrarea sucului ca etansant pentru depozitare in recipiente de inox alimentar. Se prezinta sub forma unui lichid incolor, de consistenta...
Byosal HS, kit amestec de drojdii cu activator
Byosal HS reprezinta un amestec complet de drojdii cu activator de fermentare, profesionale, kit ce este suficient pentru 100 de litri de vin/must sau 50 de litri de vin care s-a oprit din fiert....
Sanaton, detergent pentru butoaie, 1 kilogram
Sanaton este un detergent tip pudra pentru curatarea butoaielor sau echipamentelor de vinificatie, format dintr-un amestec de soda caustica, carbonat de sodiu, detergent aionici si non-ionici....