Vinificatie (Oenologie)
Vinificație – descoperă soluții și produse pentru a transforma strugurii într-o băutură rafinată
Vinificația reprezintă un ansamblu de etape pentru obținerea și conservarea vinurilor. Este un proces tehnologic prin care care strugurii sunt transformați și care are ca rezultat o băutură rafinată. Pentru ca vinul obținut să fie unul de calitate superioară și să respecte standardele, procesul de vinificație trebuie susținut de o varietate de echipamente esențiale.
Vinificația, însă, este și o artă - un proces în care oamenii pun multă pasiune. Călătoria începe printre vițele de vie și continuă prin folosirea unor echipamente de vinificație specifice, drojdie, activator sau antioxidant pentru vin, dar și alte produse pentru vinificație, ca, în final, să fie pregătită o băutură care să răsfețe simțurile tuturor.
Echipamente de vinificație – instrumentele esențiale pentru o producție de vin reușită
Echipamentele și produsele pentru vinificație sunt foarte importante. De la fertilizanți și biostimulatori, ideali pentru a întreține vița de vie, până la drojdia pentru vinificație, toate au un rol foarte bine stabilit. Alegerea tipului potrivit de drojdie poate influența semnificativ gustul, aroma și alte caracteristici ale vinului. Drojdiile, alături de celelalte produse de vinificație, ajută la o fermentare mai bună și mai rapidă. De asemenea, pentru cei interesați de agricultura ecologică, pe hectarul.ro sunt disponibile o mulțime de produse de calitate la prețuri excelente.
Prin urmare, procesul de vinificație presupune mai multe faze și tehnici, iar produsele viticole folosite au un rol crucial pentru obținerea unui vin de calitate.