Vinificatie (Oenologie)
Vinificație – descoperă soluții și produse pentru a transforma strugurii într-o băutură rafinată
Vinificația reprezintă un ansamblu de etape pentru obținerea și conservarea vinurilor. Este un proces tehnologic prin care care strugurii sunt transformați și care are ca rezultat o băutură rafinată. Pentru ca vinul obținut să fie unul de calitate superioară și să respecte standardele, procesul de vinificație trebuie susținut de o varietate de echipamente esențiale.
Vinificația, însă, este și o artă - un proces în care oamenii pun multă pasiune. Călătoria începe printre vițele de vie și continuă prin folosirea unor echipamente de vinificație specifice, drojdie, activator sau antioxidant pentru vin, dar și alte produse pentru vinificație, ca, în final, să fie pregătită o băutură care să răsfețe simțurile tuturor.
Echipamente de vinificație – instrumentele esențiale pentru o producție de vin reușită
Echipamentele și produsele pentru vinificație sunt foarte importante. De la fertilizanți și biostimulatori, ideali pentru a întreține vița de vie, până la drojdia pentru vinificație, toate au un rol foarte bine stabilit. Alegerea tipului potrivit de drojdie poate influența semnificativ gustul, aroma și alte caracteristici ale vinului. Drojdiile, alături de celelalte produse de vinificație, ajută la o fermentare mai bună și mai rapidă. De asemenea, pentru cei interesați de agricultura ecologică, pe hectarul.ro sunt disponibile o mulțime de produse de calitate la prețuri excelente.
Prin urmare, procesul de vinificație presupune mai multe faze și tehnici, iar produsele viticole folosite au un rol crucial pentru obținerea unui vin de calitate.
Pachete Vinificatie (Oenologie)
Pachet drojdie selectionata cu activator pentru 100 L de vin
Dop de pluta 55 mm pentru damigeana de 55 l
Exact! Dopul de plută cu diametrul de 55 mm este potrivit pentru damigeana cu o capacitate de 55 litri. Datorită dimensiunii sale de 55 mm, acest dop se va potrivi perfect în gâtul damigenei,...
Furtun alimentar simplu, 12 mm, 2 metri
Furtun simplu, alimentar pentru tragerea din recipiente a vinului sau alte lichide.
Furtun alimentar simplu, 19 mm, 2 metri
Furtun simplu, alimentar pentru tragerea din recipiente a vinului sau alte lichide.
Furtun alimentar simplu, 25 mm, 2 metri
Furtun simplu, alimentar pentru tragerea din recipiente a vinului sau alte lichide.
Refractometru BRIX 0-90% pentru masurarea continutului de zahar din lichide
Refractometrul Brix 0-90% este un instrument portabil și ușor, construit din aluminiu și disponibil în culoarea neagră. Acesta este ideal pentru testarea zahărului Brix într-un interval de...
Refractometru pentru alcool (distilate) , 0-80 %
Refractometrul pentru alcool a fost conceput pentru a masura procentul de alcool din lichidele distilate. Rezultatul este usor de citit, scara gradata fiind intuitiva si clara. Utilizarea...
Serpentina cu air-lock (barbotare) pentru fermentarea vinului 20 cm plastic
Acest dispozitiv este folosit pentru a permite iesirea gazelor rezultate în timpul fermentației, cum ar fi bioxidul de carbon, dar împiedică aerul sau microorganismele nedorite să intre în butoiul...
Zdrobitor pentru struguri, volum 22 litri
Zdrobitorul de struguri se foloseste pentru eliberarea mustului din boabele de struguri, prin separarea acestuia de seminte, pulpa, pielita si alte componente solide. Acest zdrobitor este...
Teasc (presa) pentru struguri, volum 32 litri
Teascul sau presa pentru struguri este un produs util in gospodarie pentru producatorii amatori de vinuri. Teascul este actionat manual fiind confectionat din lemn dur si metal. Banda metalica...