Vinificatie (Oenologie)
Vinificație – descoperă soluții și produse pentru a transforma strugurii într-o băutură rafinată
Vinificația reprezintă un ansamblu de etape pentru obținerea și conservarea vinurilor. Este un proces tehnologic prin care care strugurii sunt transformați și care are ca rezultat o băutură rafinată. Pentru ca vinul obținut să fie unul de calitate superioară și să respecte standardele, procesul de vinificație trebuie susținut de o varietate de echipamente esențiale.
Vinificația, însă, este și o artă - un proces în care oamenii pun multă pasiune. Călătoria începe printre vițele de vie și continuă prin folosirea unor echipamente de vinificație specifice, drojdie, activator sau antioxidant pentru vin, dar și alte produse pentru vinificație, ca, în final, să fie pregătită o băutură care să răsfețe simțurile tuturor.
Echipamente de vinificație – instrumentele esențiale pentru o producție de vin reușită
Echipamentele și produsele pentru vinificație sunt foarte importante. De la fertilizanți și biostimulatori, ideali pentru a întreține vița de vie, până la drojdia pentru vinificație, toate au un rol foarte bine stabilit. Alegerea tipului potrivit de drojdie poate influența semnificativ gustul, aroma și alte caracteristici ale vinului. Drojdiile, alături de celelalte produse de vinificație, ajută la o fermentare mai bună și mai rapidă. De asemenea, pentru cei interesați de agricultura ecologică, pe hectarul.ro sunt disponibile o mulțime de produse de calitate la prețuri excelente.
Prin urmare, procesul de vinificație presupune mai multe faze și tehnici, iar produsele viticole folosite au un rol crucial pentru obținerea unui vin de calitate.
Pachete Vinificatie (Oenologie)
Pachet drojdie selectionata cu activator pentru 100 L de vin
Fitile de sulf, 10 bucati
Fitilele de sulf (pucioasa) se prezinta sub forma de lamela care prin ardere degaja un fum cu continut de dioxid de sulf. In ce situatii se folosesc batoanele de sulf? Pentru pregatirea...
Flor-Stop tablete pentru damigiane, 20 grame
Flor Stop 20gr, Tablete care contin parafina pentru protectia mucegaiului de vara creat la suprafata damigianelor sau butoaielor. Această tabletă plutește la suprafață și nu se dizolvă. Este...
Gelatina alimentara, 100 grame, UNIKEN
Intrebuintare: gelatina este o substanta galbuie, cu gust si miros specific, care se foloseste la prepararea bauturilor, raciturilor, jeleurilor de fructe, prajiturilor, cremelor si aspicurilor....
Metabisulfit de potasiu, 1 kilogram
Metabisulfitul de potasiu este o pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf, folosit ca agent antioxidant si antimicrobian in vinificatie si industria alimentara. Acest produs se poate...
Metabisulfit de potasiu, 100 grame
Metabisulfitul de potasiu este o pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf, folosit ca agent antioxidant si antimicrobian in vinificatie si industria alimentara. Acest produs se poate folosi...
Metabisulfit de potasiu, 500 grame
Metabisulfitul de potasiu este o pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf, folosit ca agent antioxidant si antimicrobian in vinificatie si industria alimentara. Acest produs se poate folosi...
Sorbat de potasiu, agent de stabilizare pentru vinificatie, 100 grame
Agent stabilizare, antimicrobian. Previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii. Aspect: Pulbere sau granule de culoare alb-cremos. Aplicatie: agent antimicrobial, usor solubil in...
Sorbat de potasiu, agent de stabilizare pentru vinificatie, 500 grame
Agent stabilizare, antimicrobian. Previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii. Aspect: Pulbere sau granule de culoare alb-cremos. Aplicatie: agent antimicrobial, usor solubil in...
Sulf granulat pentru vinificatie, 1 kilogram
Domenii de aplicare și dozaj recomandat: La prepararea de terci se pune pe strugurii măcinate sau în timpul măcinării se adăugă sulful treptat și se amestecă Adaos de sulf de 5-15 g / 100 kg,...
Ulei de parafina alimentar, 1 litru
Este destinat utilizarii in vinificatie si la prelucrarea sucului ca etansant pentru depozitare in recipiente de inox alimentar. Se prezinta sub forma unui lichid incolor, de consistenta...
Ulei de parafina alimentar, 500 ml
Este destinat utilizarii in vinificatie si la prelucrarea sucului ca etansant pentru depozitare in recipiente de inox alimentar. Se prezinta sub forma unui lichid incolor, de consistenta...
Acid tartric, 1 kilogram
Acidul tartric este destinat corectarii aciditatii vinului si pentru prevenirea oxidarii (innegririi) fructelor sau legumelor in cazul prepararii siropurilor, dulceturilor, compoturilor sau...
Carbonat de calciu pentru scaderea aciditatii vinului, 250 grame
Carbonatul de calciu este gasit in natura sub forma de Calcit Aragonit. In forma comercializata este prelucrat prin micronizare, astfel apare sub forma unei pulberi microcristaline albe. In...