Vinificatie (Oenologie)
Vinificație – descoperă soluții și produse pentru a transforma strugurii într-o băutură rafinată
Vinificația reprezintă un ansamblu de etape pentru obținerea și conservarea vinurilor. Este un proces tehnologic prin care care strugurii sunt transformați și care are ca rezultat o băutură rafinată. Pentru ca vinul obținut să fie unul de calitate superioară și să respecte standardele, procesul de vinificație trebuie susținut de o varietate de echipamente esențiale.
Vinificația, însă, este și o artă - un proces în care oamenii pun multă pasiune. Călătoria începe printre vițele de vie și continuă prin folosirea unor echipamente de vinificație specifice, drojdie, activator sau antioxidant pentru vin, dar și alte produse pentru vinificație, ca, în final, să fie pregătită o băutură care să răsfețe simțurile tuturor.
Echipamente de vinificație – instrumentele esențiale pentru o producție de vin reușită
Echipamentele și produsele pentru vinificație sunt foarte importante. De la fertilizanți și biostimulatori, ideali pentru a întreține vița de vie, până la drojdia pentru vinificație, toate au un rol foarte bine stabilit. Alegerea tipului potrivit de drojdie poate influența semnificativ gustul, aroma și alte caracteristici ale vinului. Drojdiile, alături de celelalte produse de vinificație, ajută la o fermentare mai bună și mai rapidă. De asemenea, pentru cei interesați de agricultura ecologică, pe hectarul.ro sunt disponibile o mulțime de produse de calitate la prețuri excelente.
Prin urmare, procesul de vinificație presupune mai multe faze și tehnici, iar produsele viticole folosite au un rol crucial pentru obținerea unui vin de calitate.
Pachete Vinificatie (Oenologie)
Pachet drojdie selectionata cu activator pentru 100 L de vin
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vin, 1 kilogram
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vinuri. Acidul ascorbic sau Vitamina C este un conservant care adaugat in vin consuma oxigenul dizolvat, protejand astfel vinul, evitand oxidarea...
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vin, 100 grame
Acid ascorbic, antioxidant pentru musturi si vinuri. Acidul ascorbic sau Vitamina C este un conservant care adaugat in vin consuma oxigenul dizolvat, protejand astfel vinul, evitand oxidarea...
Acid citric pentru conservare, 100 grame
Acidul citric este folosit in industria alimentara in scopuri de conservare pentru numeroase alimente. Acesta se foloseste in vinificatie, pentru ridicarea aciditatii naturale a vinului si...
Acid tartric, 100 grame
Acidul tartric este destinat corectarii aciditatii vinului si pentru prevenirea oxidarii (innegririi) fructelor sau legumelor in cazul prepararii siropurilor, dulceturilor, compoturilor sau...
Activator pentru fermentatia vinului, 1 kilogram
Activatorul de fermentare stimuleaza multiplicarea drojdiilor, ajutand la o fermentare mai buna si rapida. Acesta poate fi folosit si in cazul opririi din fermentare a vinurilor. Pentru...
Activator pentru fermentatia vinului, 20 grame
Activatorul de fermentare stimuleaza multiplicarea drojdiilor, ajutand la o fermentare mai buna si rapida. Acesta poate fi folosit si in cazul opririi din fermentare a vinurilor. Pentru...
Bentonita pentru vinificatie, 1 kilogram
Bentonita pura este compusa din particule de argila sub forma de praf inodor de culoare gri. Aceasta este cea mai eficienta solutie pentru reducerea proteinelor din must si vin rezultand un vin...
Bentonita pentru vinificatie, 400 grame, UNIKEN
Limpezitorul pentru vin Borderito este o bentonita profesionala ce asigura o limpezire corespunzatoare vinului, fara reziduuri. Acest produs nu schimba gustul si mirosul vinului sau mustului....
Byosal HS, kit amestec de drojdii cu activator
Byosal HS reprezinta un amestec complet de drojdii cu activator de fermentare, profesionale, kit ce este suficient pentru 100 de litri de vin/must sau 50 de litri de vin care s-a oprit din fiert....
Carbune activ GRANUCOL pentru eliminarea mirosurilor, 100 grame
Granucol GE este un carbune activ de origine vegetala, care inlatura mirosurile si gusturile neplacute din vin, tuica si alte sucuri sau bauturi. Granucol GE se adauga direct in sucurile de...
Detergent acid pentru butoaie, 1 kilogram
Detergent acid pentru curatarea echipamentelor de vinificatie(butoaie, furtune, etc). Contine detergenti sintetici care sunt 90% biodegradabili. Produsul este potrivit pentru spalarea...
Detergent alcalin pentru butoaie, 1 kilogram
Detergent alcalin pentru curatarea echipamentelor de vinificatie(butoaie, furtune, etc). Contine detergenti sintetici care sunt 90% biodegradabili. Produsul este potrivit pentru spalarea...
Dioxid de sulf 5% pentru vinificatie, 1 litru
Compozitie: 95% apa, 5% SO2 (dioxid de sulf) Descrierea produsului: Deoarece dioxidul de sulf este un gaz, este o varianta curata, 100% omogena a metabisulfitului de potasiu - cunoscut sub...
Dioxid de sulf pentru vinificatie, industrie alimentara, 500 ML
Strugurii nu sunt clatiti inainte de a fi zdrobiti, deoarece dupa ce au fost adunati si depozitati, unii dintre ei si-au lasat deja zeama si ar fi o risipa ca ea sa fie aruncata. Pielitele...
Dop de pluta 55 mm pentru damigeana de 55 l
Exact! Dopul de plută cu diametrul de 55 mm este potrivit pentru damigeana cu o capacitate de 55 litri. Datorită dimensiunii sale de 55 mm, acest dop se va potrivi perfect în gâtul damigenei,...